::: FilmBlog :::

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Poslední plavky - český film slovenského režiséra

Michal Krajňák debutoval celovećerákom, ktorý niekoľko týždňov viedol v rebríčku návštevnossti filmov v Česku. Stal sa tak divácky najúspešnejším slovenským režisérom. Teraz mu vetchou nohou šlape na päty Jakubisko a jeho najnovśie scény s perím vo filme Bathory. Krajňák spravil film s výbornými dialógmi a vtipným príbehom. Na nervy lezie sem-tam len Čtvrtníček a neherečka Farkašová. Jej výkon je dosť desivý. Úvodná pieseň "jaj ty kokot" ale zaujala.
Ako predloha k celovečernému debutu poslúžil Krajňákov starši a kratši film - Prirodzená smrť. Napriek tomu, že ten nebol až tak dobrý ako Poslední plavky, bol odbornou verejnosťou prijatý lepšie. Nekompromisný český kritici Poslední plavky nešetrili, čo pripisujeme trochu aj ješitnosti exbratov - veď čo je to za trúfalosť: slovák režíruje českú komédiu... Veríme, že to nebola česká kritika, čo viedla Michala k zmene priezviska Krajňák na Kollár. Michal zostal Michalom.

Čtvrtníček chytá divákov na ksicht a na kecy - kreatívny teaser:

Pesnička "jaj ty kokot" v plnom znení:

Webka filmu Poslední plavky

pošli na vybrali.sme.sk

Trailer na dnes | stály odkaz

Komentáre

  1. nejako
    nejak sa my zda utajený ten film,neviem sa k nemu dostat
    publikované: 23.07.2008 00:13:06 | autor: sandra (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014